top of page
Search
  • Writer's picture_lovelybookshelf

Jason Rekulak - Teddy

Originalan naziv - Hidden pictures

Nakladnik - Mozaik knjiga

Prijevod - Ira Martinović


 


 

Nakon što je napustila kliniku za rehabilitaciju, Malloray Quinn započinje ispočetka. Dobiva posao kao dadilja u obitelji Maxwell.

Teddy, dječak od pet godina i Malloray provode svaki dan zajedno igrajući se i otkrivaju nove svjetove. Ali kada Teddy krene crtati jezive i neobjašnjive crteže, Malloray počinje shvaćati da se u svemu tome skriva nešto puno više. Nešto nadnaravno, a Teddy je jedini koji joj može pomoći otkriti što se događa.


 

Ja sam zaista bila kao malo dijete kada sam prelistala knjigu i shvatila da sadrži crteže. Baš originalno, nisam još pročitala nijednu knjigu na tu foru.

Od prve stranice sam imala velika očekivanja i nisam ostala razočarana. Malloray upoznajemo kroz cijelu knjigu te postepeno saznajemo o njenom životu i prošlosti. Jako mi se svidjela jer, nakon svega što je prošla, bila je snažna i staložena. Nije odustala od svog cilja i planova da svoj život učini boljim.

A ono što ga je činilo boljim je njeno prijateljstvo s dječakom kojeg je čuvala.

Spisatelj nam je stvorio divnog i slatkog Teddyja kojeg ne možemo ne voljeti. Uz drugačije roditelje, Teddy je ipak uspio ostati svoj. Malo, jednostavno dijete koje joj je davalo novu priliku.


Kako ulazimo u samu priču, stvari postaju ozbiljnije i nisam mogla odvojiti pogled od knjige. A dok nisam čitala, razmišljala sam o svojim teorijama i imaju li smisla. Je li to zaista nešto nadnaravno ili samo ljudska ruka koja pokušava prestrašiti Malloray.

Odlično mi je što vidimo crteže baš onako kako sami likovi u knjizi vide. Ovaj put nisam morala zamišljati kako bi sve to izgledalo.


 


 

Ne mogu reći da je to čista horor knjiga, ali da, ima nadnaravnog. I ti djelovi su mi odlični i dobivaju veliki plus od mene.

Jedino mi je žao što je jedna sitnica u vezi Malloray ostala neobjašnjena i što nismo saznali više o tome. A možda nekada otkrijem o čemu je bila točno riječ.


Sam kraj me iznenadio, ali i nije. Pretpostavila sam neke situacije, ali nisam mogla u potpunosti staviti sve na svoje mjesto. Sve se posložilo i dalo jasan zaključak. Iako nije završilo kako sam priželjkivala, rasplet je bio odličan i jednu određenu situaciju nisam očekivala pa sam ostala iznenađena. Odlično osmišljeno.


 


 

Priča je jako zanimljiva. Brzo se čita, likovi su jednostavni. Neki draži, neki naporniji, ali baš kako volim; svi su zanimljivi. Od mene imate ogromne preporuke za ovu pomalu drugačiju knjigu!

11 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page