top of page
Search
  • Writer's picture_lovelybookshelf

K.A. Tucker - "Jedna mala laž"

Originalan naziv - "One Tiny Lie"

Nakladnik - Fokus komunikacije d.o.o.

Prijevod - Ivan Dominik


 

 

Livie odlazi na Princeton. Napušta Miami i svoju sestru. Ona i njena sestra Kacey imale su težak život; ostale su bez roditelja kao djeca i prepuštene su boriti se same kroz život. Zato sada ima velike planove i ciljeve za svoj život. Učiti bez ikakvih smetnji, potpuno predana fakultetu. Stvoriti život kojim bi se njeni roditelji ponosili. Ali nije računala pokojeg dečka i malo ljubavnih drama. Kada se pojavi Ashton, privlačan kapetan veslačke momčadi, Livie postaje smetena. Pokušava izbaciti tog zločestog dečka iz glave i ulazi u vezu s Connorom, idealnim dečkom kojeg bi svaka djevojka poželjela. Livie mora odlučiti što su joj prioriteti i što joj je činiti dalje.


„Jedna mala laž” je drugi dio serijala „Deset malih udaha”.


 

"Život će pred tebe staviti određene ispite. Suočit će te sa stvarima zbog kojih ćeš raditu i misliti i osjećati ono što je sasvim suprotno od onoga što si planirala i nećeš moći sve podijeliti na crno i bijelo"
 

Ne znam je li to do mene i toga što imam sve manje želje čitati young adult romane, ali nisam ostala oduševljena knjigom. Priča je zanimljiva, slatka i jako čitka. Ali previše „tinejdžerske” drame s natruhom erotike. S time da mi baš i nije bilo ugodno čitati o jedva punoljetnoj djevojci koja se upušta u seksualne činove. Ne znam da li to znači da starim jer ću uskoro napuniti trideset godina, ali eto, trenutno je tako. S vremena na vrijeme volim čitati ljubavne priče gdje ima drame u smislu „volim te, ali zaslužuješ bolje od mene”. Ovdje mi je to nekako bilo naporno. Pretpostavila sam kraj jer realno, ljubavna knjiga i da nema sretan završetak? Nikako. Ali kao da se taj kraj prebrzo odvio i zaključio. Taman kada sam bila „okej, hajmo sada malo uživati u njihovoj priči”, ja sam došla do epiloga. I to vrlo slabog epiloga. Da, priča je lijepo zaključena, svi su imali svoj sretan kraj i sve se riješilo. Ali kod mene kao da to nije to. Nažalost.


Njena cimerica mi je bila strašno simpatična, Connor malo manje. Vrlo iritantan i površan lik. „Sve će biti dobro” – to nije odgovor doslovno na svaki problem koji naiđe. Tko bi želio takvu osobu kraj sebe koja ne zna pružiti utjehu? U potpunosti sam bila tim Ashton iako je i on imao svoje crvene zastavice. Livie mi je bila jako draga. Djevojka koja traži sebe i svoj cilj. U strahu od budućnosti jer je svojem ocu dala „obećanje” te s time ima potrebu pod svaku cijenu to ostvariti. I drago mi je što tijekom knjige vidimo koliko ona sazrijeva i shvaća da mora biti samoj sebi prioritet, a ne ona obećanja koja je željela ispuniti jer nije htjela razočarati svoje pokojne roditelje.


Ali ona osoba koja je u potpunosti zasjenila sve u knjizi je Dr. Stayner. Jako simpatičan, smiješan i gurao je Livie prema naprijed. Bio joj je otac kojeg je trebala. Mislim da svatko od nas u životu treba takvu osobu. Ne nužno u obliku doktora. Može to biti prijatelj ili sestra.


Sve u svemu, jedna solidna knjiga koja me nažalost nije ostavila bez teksta. Ako želite čitati o ljubavnih dramama bez neke prevelike radnje osim te ljubavne, „Jedna mala laž” je, po meni, upravo to. Možda da ju ostavite za one dane kada vam je teško ili ste umorni; tada bi vam idealno leglo čitanje jer nema previše razmišljanja!

7 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page