top of page
Search
  • Writer's picture_lovelybookshelf

Kate Stewart - Jato

Originalan naziv - Flock

Prijevod - Eli Gilić

Nakladnik - Fokus komunikacije d.o.o.


 

~ TRILOGIJA RAVENHOOD~


 


 

Cecilia odlazi na godinu dana raditi u očevu tvrtku. Upravo je završila srednju školu, nema prilike uživati u mladenačkom životu jer mora razmišljati o svojoj i majčinoj budućnosti. Spremna na to da će joj idućih godinu dana biti dosadni i bezlični, zatvorena u kući s ocem s kojim nema nikakav odnos, Cecilii u život neplanirano ulaze Sean i njegov najbolji prijatelj Dominic. Momci s tetovažama gavrana i mnogo tajni obilježit će njeno ljeto, ali i ostatak života.


 

Pa, ne mogu reći da sam bila pripremljena na ono što sam pročitala, ali stvarno nisam očekivala te pikantne situacije. Ovo je prvi roman u kojem sam čitala o poligamiji i ne znam što bih rekla osim da je nešto s čime se dosad nisam susrela i bilo mi je urnebesno čitati o tome.

Realno, ovo je jako zabavna knjiga. Da je neka mudra i napeta radnja, nije. Zapravo nema neke određene radnje osim da Cecelia otkriva sebe, svoju seksualnost i činjenicu da se zaljubljuje u dva muškarca kojima ta činjenica ne smeta.


Sada, Cecelia. Nevjerojatno djetinjasta, okej, uzmimo u obzir da ima samo devetnaest godina i većinu je svog života morala voditi brigu o mami pa nije imala priliku živjeti kako je htjela i zamišljala pa sada nadoknađuje. Ali njena tvrdoglavost i dramatičnost na sve što su joj Sean i Dominic rekli, halo, što si očekivala? Petljaš se sa sumnjivim likovima kojima očito nisu sve na broju i bave se mutnim poslovima. I usput dijele cure. Ništa strašno. I još se da izigrati te ponašati kako njima odgovara. Je li to zaljubljenost ili opsesija s nečime s čime se dosad još nije susrela?


Sean i Dominic. Toliko (na hrvatskom) crvenih zastavica. Strašno me nervirala ta njihova tajanstvenost i zaključak da nemam pojma čime se točno bave i tko su glavni neprijatelji. Iako na kraju knjige ponešto saznamo. Po mom mišljenju nedovoljno jer moramo čekati do sljedećeg nastavka da saznamo o čemu je točno riječ.

Sean, dubokouman i naporan sa svojom dramatičnošću čim se Cecelia pojavi. Ali zato Dominic sve nadoknađuje. I inače su mi super likovi u knjigama koji su mrgudi i nedokučivi kao on. Pogotovo jer uvijek ispadnu dušice. Ne u svim situacijama, ali ponekad. Pogotovo kada pokazuju svoju svjetliju stranu.


Njih troje u kombinaciji nikako ne mogu shvatiti za ozbiljno zbog Cecelie. Nesvjesna u što se upušta, zasljepljena lošim momcima i nečime što još nije probala. Moje skromno mišljenje. Prema Seanu nešto osjeća, to se primjeti od samog početka dok za Dominica nisam sigurna. To ćemo vidjeti u nastavku. Ali njeni unutarnji monolozi daju do znanja da se hrva sa svojim osjećima. Ono što je sigurno jest da autorica jako voli pisati dramatično i automatski su svi oni takvi.


 


 

Jako se brzo čita i malo drugačija od knjiga iz ovog žanra. Jako pikantne scene koje su i mene iznenadile, svaka čast autorici za maštu. To joj moram priznati. Stvarni joj se svašta motalo po glavi kada je pisala određena poglavlja. Voljela bih da smo saznali o poslu kojim se dečki bave i što se zapravo događa u njihovoj skupini. Po kraju knjige da se naslutiti da nas svašta još čeka. Očito i novi likovi.

Sve u svemu, ako volite erotske romane onda zaista imate preporuke za mene. Poligamija, dosta intenzivna. Ljubavni trokut i mlađahni dečki. Jedna dobra kombinacija ako se želite maknuti od težih štiva; drame ili krimića!


15 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page