top of page
Search
  • Writer's picture_lovelybookshelf

Kristin Hannah- "Moja Aljaska"

Originalan naziv- "The Great Alone"

Prijevod: Mirjana Valent

Nakladnik: Znanje


 

1974. godina. Ernt Allbright, njegova supruga Cora i kćer Leni sele se na Aljasku. Ernt se vratio iz Vijetnama kao druga osoba. Osoba koju njegova kćer više nije poznala. Bolovao je od PTSP-a, njegova supruga je bila česta žrtva fizičkog zlostavljanja. Nakon što mu je njegov preminuli suborac ostavio zemljište na Aljasci, obitelj Allbright odlučuje se tamo preseliti i započeti novi život od nule. S velikim planovima i obećanjima, Ernt govori kako je to baš ono što njihovoj obitelji treba. Što njemu treba da postane drugi, zapravo stari Ernt. Obećaje da će se promijeniti dok Cora i Leni nisu sigurne u novi početak i u svoga muža i oca. Ali tek tada njihovi životu počinju i u potpunosti se mijenjaju dolaskom na predivnu, ali isto tako okrutnu Aljasku.


 


 

Kristin Hannah je još jednom pokazala (i dokazala) koliko su njene knjige očaravajuće i moćne. Kako njene riječi mogu imati veliki utjecaj na čitatelje.

U knjizi upoznajemo plahu djevojku Leni koja na žalost mora prerano odrasti zbog svojeg oca nasilnika i alkoholičara i majke koja pati i podnosi sve njegove udarce i okrutne riječi, ali svejedno ostaje uz njega i ne želi ga napustiti.

Leni upoznaje sebe, svoje granice i upoznaje ljubav. A pod ljubav mislim ljude kakve nikada nije imala oko sebe. Oni koji su voljni pomoći u bilo kojem trenu i koji će im pružiti ruku u najljepšim i najtežim trenucima.

U ovom predivnom romanu možemo shvatiti koliko je bitno imati prave ljude uz sebe.

Inače ne volim detaljne opise prirode, ali u ovima sam zaista uživala. Osjetila sam svaku zimu, svaki snijeg koji se uvlačio u kosti. Ali isto tako osjetila sam tugu i tragediju koja je pogodila stanovnike Aljaske.

Toplo preporučam ovu predivnu knjigu punu drame, ali isto tako osjećaja jedinstva i neopisive ljubavi.


Hvala na čitanju!

 

65 views1 comment

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page