top of page
Search
  • Writer's picture_lovelybookshelf

Richard Osman- "Klub istražitelja ubojstava četvrtkom"

Originalan naziv: "The Thursday Murder Club"

Prijevod: Petra Mrduljaš

Nakladnik: Egmont d.o.o., 2021

 


 


U tihom i mirnom umirovljeničkom naselju, četvero staraca nalazi se četvrtkom u svom klubu gdje istražuju ubojstva. Uglavnom starija. Ali kada se ubojstvo dogodi baš u njihovoj blizini, prijatelji brzo djeluju i bacaju se na posao rješavanja ubojstva. Elizabeth, Joyce, Ibrahim i Ron u suradnji s policijom (više manje), saznaju što se sve dogodilo. I još nekoliko "sitnica" usput. Tajne duboko skrivene, davne ljubavi i misterije koji ih prate, sve to oni otkrivaju.


 


 


Što se dogodi kada četvero staraca osnuje klub istražitelja ubojstava? Čuda! Ova knjiga je kratka, slatka i zabavna. Puna staraca, umirovljenika, koji su toliko simpatični i dragi. Ali ne dajte se zavarati, ozbiljni su kada treba biti, a isto tako i ustrajni. Oštri umovi makar su svi prešli sedamdeset godina. Zbog ove sam se knjige često zaželjela slatkih kolačića, kako i ne bih kada je Joyce stalno nešto pekla? Opisi naselja gdje oni žive su mi krasni i kad god sam čitala o tom mjestu, slike su se pojavljivale u glavi.


Posebno mi se svidio lik Joyce. Možda zbog poglavlja gdje čitamo njen dnevnik i kako ona sve to doživljava, bila mi je nadasve simpatična. Ovaj put nisam imala svoje teorije tko bi, što bi. Prepustila sam se čitanju i zapravo se iznenadila kada sam saznala što se dogodilo. Lijepo osmišljeno!



 





 


Knjiga je vrlo zanimljiva, nimalo naporna i ne zahtjeva puno razmišljanja. Baš za "mozak na pašu". Kada si na godišnjem i želiš nešto što nije teško štivo, ova knjiga je idealna. Ili kada pročitaš neku tešku biografiju, možda dramu, e onda će ti taman sjesti. Simpatični likovi, iritantni likovi, slatke šale i pravi prijatelji. Sve to možete pronaći u knjizi spisatelja Richarda Osmana.


Hvala na čitanju!

30 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page